Betalningsinfo

Leverans och köpvilkor

Om Symaskinshuset Kristianstad AB
Företaget har sitt säte i Kristianstad. Företagets postadress är Västra Storgatan 30, 29131 Kristianstad.
Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till symaskinshuset@telia.com med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort. Alternativt ring till oss på 044-210208.

• Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden på webbplatsen Symaskinshuset.com. Genom att använda symaskinshuset.com och/eller göra en beställning godkänner du villkoren som anges i detta dokument. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras.
• Villkoren kan förändras utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på symaskinshuset.com vid beställningstillfället.

Beställning

• Beställningar kan endast göras av personer över 18 år, som inte står under förmyndarskap eller agerar i egenskap av företag och som har en leveransadress i Sverige.
• När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till symaskinshuset@telia.com.
• När du bekräftar din beställning ger du ditt samtycke till att Symaskinshuset.com påbörjar fullgörandet av beställningen och du blir därmed betalningsskyldig.
• Vi reserverar oss för eventuella prisändringar, felaktiga priser och slutförsäljning. Vid händelse av detta ska kunden kontaktas och återbetalas alternativt erbjudas liknande vara. Detta kan utföras när som helst under affärens gång då felaktighet upptäcks. Orsaken till fel skall tydligt redovisas till kunden i samband med köpets hävande.
• Saknar du din beställning och inte har fått någon uppdatering av oss efter att en vecka gått sedan orderdatum, kontakta oss så kikar vi på vad som kan ha hänt.

Hanteringstider

• Vi behandlar din order så snabbt som möjligt. Saker som kan fördröja leverans av din beställning är saker såsom felaktigt lagersaldo eller om vi har olika färgbad på nystan. I detta fall meddelar vi dig detta, via sms, mail eller telefon.
• Vi kommer alltid i största mån skicka samma färgbad av beställt garn. Skulle vi inte ha möjlighet till detta kommer vi kontakta dig för ev. ändring av order.

Betalning och priser

• Du kan betala för dina varor på de olika sätt som presenteras nedan.
a) Kortköp – du kan ange dina betalningsuppgifter då du gör beställningen genom att använda ett giltigt betalkort (VISA eller Mastercard). Aktuellt belopp reserveras direkt på ditt kort, men kommer inte att debiteras förrän varorna skickas. Vi förbehåller sig rätten att kontrollera betalkortets giltighet, att utrymme för debitering av beställningens värde finns och att köparens adressuppgifter stämmer. Vi kan neka köp till följd av dessa kontroller.
b) Betala direkt – tjänsten ”Betala direkt” tillhandahålls av Klarna. Du betalar säkert med banköverföring eller betalningen dras från ditt bankkonto. Vid banköverföring anger du dina bankuppgifter i det säkra betalfönstret från Klarna. Villkoren för användande av betala direkt finner du på Klarnas hemsida här
c) Betalning med Swish – Är du ansluten till Swish kan du använda det som betalsätt. Betala ditt köp med Swish genom att logga in på din Swish-app och uppge betalningsuppgifterna. Kontrollera att de är korrekta. Köpet godkänner du med Mobilt BankID och du får omedelbart en betalnings-bekräftelse. Pengarna dras direkt från ditt anslutna konto.
d) Betala i butik. Vid upphämtning i butik.

• Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms.
• Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.
• Symaskinshuset förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Leverans

• Våra normala leveranstider är 1-4 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.
Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: symaskinshuset@telia.com eller telefon 044-210208.
• PostNord Varubrev tar 1-4 arbetsdagar från dess att det skickats, och leveransen är spårbar. Har du PostNord-appen kan du se din försändelse där. Leveransen kommer antingen direkt till din brevlåda om den får plats, den kan även hängas på din brevlåda eller ytterdörr. Skulle leveransen inte gå att leverera lämnas den till närmsta ombud. Du får avisering om detta till det mobilnummer du angav vid beställning.
• Försändelser som levereras till paketombud finns tillgängliga i 14 dagar efter att du har aviserats. Om försändelsen inte hämtas ut hos paketombudet inom tidsfristen eller ej har kunnat delats ut på den uppgivna adressen, debiteras kostnaden för tur- och returfrakt, samt en administrativ avgift om 150 kr för att täcka våra hanteringskostnader. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering. Betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift på 50 kr samt dröjsmålränta och ev. inkassokostnader. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter.
• Du kan också hämta hos Symaskinshuset i Kristianstad. Du kan välja att hämta din beställning i vår butik på Västra Storgatan 30 Kristianstad. Våra öppettider är mån-fre 10:00-17:00 lör 10:00-14:00. För avvikande öppettider, se nederst på sidan. Hämta i Butik-ordrar som ej hämtats inom utsatt tid makuleras och återbetalning görs.
• Du kan välja att betala din order i butiken vid upphämtning. Direkt efter lagd beställning får du en orderbekräftelse. Vi kontaktar dig via telefon, sms eller mail när din order finns redo att hämta. Den ligger då undanlagd på ditt namn i 7 dagar.
• Även om vi gör vårt yttersta för att leverera det som har blivit beställt i utlovad tid kan det bli fel. Vi kontaktar dig om leveransen av någon anledning blir försenad från vårt håll.
• Ibland händer det att någon av de varor som du beställt inte finns i lager och blir restnoterad. Vi kommer då kontakta dig snarast möjligt. Vi förbehåller oss rätten att avboka en vara som det råder leveransbrist på eller som beräknas dröja längre tid än vad som anses skäligt. Om leveranstiden mot förmodan skulle överskrida 30 dagar har du rätt att häva ditt köp.
• Om du anser att leveranser dröjer på sådant sätt att du ej längre önskar stå fast vid din beställning, är det ditt ansvar att beställningen annulleras i enlighet med villkoren.
• Annullering efter det att beställningen blivit expedierad är ej möjlig. I de fall beställningen blivit expedierad är du skyldig att ta emot beställningen.
• Symaskinshuset.com är betalningsansvarig ifall varan skadas eller kommer bort på väg till dig. Kommer varan bort eller blir skadad när du returnerar varan så är det du som är betalningsskyldig.

Ångerrätt

• Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.
• Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss symaskinshuset@telia.com. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.
• Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss. Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.
• På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.
• Det aktuella beloppet återbetalas med hjälp av samma betalningssätt som du använde då du gjorde din beställning, i den mån detta är möjligt. Om återbetalningen av något skäl måste ske på ett annat sätt, kommer vi att kontakta dig för att se till att återbetalningen kan utföras.

Öppet köp och bytesrätt

• Vi har öppet köp i 30 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att den är oanvänd och returneras i oskadat skick.
• För överblivna nystan finns det möjlighet att återlämna dessa i butik mot tillgodo eller byte till annan vara. Öppet köp på garnnystan har ingen tidsbegränsning under förutsättning att vi har kvar varan i vårt sortiment samt uppvisande av kvitto/orderbekräftelse.
• Alla etiketter och/eller banderoller ska finnas kvar på varorna. Vi förbehåller oss rätten att väga återlämnade nystan för att säkerställa att de inte är använda.
• Du kan antingen returnera själv via valfri fraktmetod till vår adress eller välja att returnera din order i vår butik i Kristianstad. Återbetalning sker sedan när vi har mottagit och behandlat din retur, inom 30 dagar från returdatum.
• Har man betalat via Klarna ska returen registreras hos Klarna för återbetlaning av köp.

Reklamation och Klagomål

• Vi ser över alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felaktig när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.
• Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
• Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.
• Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till symaskinshuset@telia.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.
• Om vi inte har möjlighet att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.
• Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se

Ansvarsbegränsning

• Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
• Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Produktinformation

• Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

Betalleverantör

• Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
• De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna, Swish och kort.

Tvist och Lagval

• I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.
• Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
• Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

REA/Erbjudanden

• Kampanjpriser på varor gäller så långt lagret räcker. Vi reserverar oss mot eventuell slutförsäljning eller att det kan resultera i delleveranser.